Doi plus doi fac patruzeci de hoţi*

Mai puţin ştiută este lupta eroică a grupurilor reformatoare din Kuwait. Iată, România  – *Jos mafia! Sus patria! – nu este atât de departe de noile trenduri globale! Trenduri care vin din America de Sud, Orientul Mijlociu sau Rusia dar nu mai contează! Suntem în rândul lumii! Suntem în trend.

Revenind la protestele din Kuwait, acestea au loc de la începutul anului mai exact din februarie! Opa! Guvernul remaniat a căzut apoi în iunie (sic!) şi de atunci ţine-te bine de cămilă, a început agitaţiunea! A intervenit şi Emirul, care a tăiat şi spânzurat.  Nu chiar la propriu, nu cred, deşi s-ar putea să aibă dreptul, pe toate celelalte se pare că le are, astfel că a fost perfect legal să modifice legea electorală (sic la pătrat! Crin, fă-te că notezi!).

Împotriva acestor maşinaţiuni se desfăşoară frecvent adunări publice şi au loc chemări la protest. Partea amuzantă a manifestaţiilor din Kuwait este evidentă. Vorbim de proteste într-o ţară unde 1 dinar este 2.8 Euro. Setea de democraţie este, însă, nepreţuită. Modul de blocare a adunărilor publice este încărcat de originalitate şi specific local: se închid mall-urile şi parcările. Neavând unde parca şi unde aduna oamenii sunt nevoiţi să defuleze, unde altundeva decât pe autostradă. Ca aseară.

Astăzi s-a deschis primul Victoria’s Secret în Kuwait. Există totuşi speranţe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: