Neutru

Şeful DNA remarca Eu cred că magistraţii se uită prea mult la schimbările politice sau cred şi acceptă că în prea mare măsură destinul unei instituţii juridice depinde de politicieni.

Cu alte cuvinte, extinzând valoarea judecăţii asupra noastră, oameni simpli, să nu ne mai agităm, să schimbăm de pe B1 (băsiştii), Antena3 (injectaţii) şi să dăm pe Animal Planet cu încredere. Suntem în noua Românie, unde totul e reglat şi nu depinde de mizeriile spuse şi făcute de cei de acolo, de sus.

Din păcate tot el spune: „Până la urmă e evident că factorul politic influenţează modul cum se desfăşoară o anchetă penală, pur şi simplu dând o lege, schimbând o lege ş.a.m.d., asigurând sau neasigurând finanţarea.” Adică cam tot acolo suntem, cu capul spart. Pentru că miza exact asta este, legi proaste sau oamenii lor în funcţiile de decizie.

Cine nu pricepe că agenda lui Băsescu a conţinut măcar un punct valid şi anume independenţa justiţiei, nu pricepe nimic altceva şi este într-adevăr greu de judecat mai mult de acolo înainte. Acest punct a fost preluat de PDL cu jumătate de gură, în virtutea angajamentului UE, şi măcar pentru atât partidul ăsta merită doi pepeni Dăbuleni, unul galben.

Acelaşi şef DNA este în gândul politicienilor, non-stop. „Da’ stai putin, el poate fi demis, daca dupa aceea lucrurile se normalizeaza, nu trebuie sa mai stam 7 luni eu el, nu?„. Unii, iată, au coşmaruri şi este foarte bine aşa. Asta înseamnă independenţa justiţiei. Şi oricât de demagogic o folosesc toţi, da, e miza actuală.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: