Un tâmpit

Între două vorbe de bun simţ legate de fărâmiţarea agricolă şi productivitatea strâns legată încă de Doamne-Doamne şi despre forţa de muncă deficitară deşi un exces de populaţie face agricultură faţă de media UE, aşadar între sforăituri legate de absorbţii europene, fonduri şi know-how, ideea salvatoare se pare că vine tot de la Nicolae Ceauşescu.

După 20 de ani de fărâmiţare a patrimoniului agricol, trebuie să vedem că Ceauşescu n-a fost tâmpit cu asocierea în cooperativă şi că fără asociere irosim potenţial agricol. Fără asocierea fermierilor nu putem spera la performanţă în agricultură

Acuma, dacă DD poate vorbi despre nimic şi ajunge în Parlament (Vadim nu mai zice nimic de mult şi poate va ajunge şi el) e normal ca până şi un ministru să-şi dea cu părerea mai popular, aşa… Vorba aia, nu reuşim noi să zugrăvim toate spicele de grâu câte a construit Ceauşescu.

De fapt, comunismul a vieţuit atâta timp pe aici încât până şi mersul pe jos poate fi prezentat tot ca o realizare a sa. A durat atât cât să apară chiar Omul Nou, sau, pentru fascişti, fani de ponei roz: Omul recent, ştergând creiere, inventând fapte şi idei pentru o nouă identitate. Colectivizarea e caca-maca pe lângă asta. Dar, iată ce alte realizări magistrale ar mai fi inserabile acum în discursurile populiste:

Ceauşescu n-a fost tâmpit când a făcut Casa Poporului că oricum dărâmase jumătate de Bucureşti şi trebuia să facă ceva în loc, nu?

Ceauşescu n-a fost tâmpit că a importat de la nord coreeni Arirang-ul, că tot suntem o ţară de gimnaşti, măcar să o facem organizat. 

Ceauşescu n-a fost tâmpit când demola biserici, oricum nu aveau canalizare şi apă curentă. 

Ceauşescu n-a fost tâmpit că a tronat peste o ţară de turnători, nici bulgarii nu mai aveau aşa multe ore de televizor, trebuia să ne ocupăm timpul cu ceva.

Comunismul n-a fost tâmpit când s-au rulat 1 milion de oameni la Canalul Dunăre-Marea Neagră, trebuia să le ducem apă proaspătă, de Dunăre, celor de la Constanţa.

Plus că, Ceauşescu, săracul, nu a făcut el colectivizarea în România. A cam găsit-o făcută când a devenit cel mai puternic pitic al Roşiei ca Zăpada. Şi la noi e fost cam cea mai stalinistă implementare, exact asta e nevoie acum, să o preaslăvim. Nu ştiu ce ţărani a ţinut de poveşti omul ăsta, dar ar fi trebuit unii care să-i mai taie elanul. Dacă chiar avem nevoie să ne aberăm şi să căutăm sursa ideilor bune le putem găsi, la o adică, prin alte părţi. Sună şi mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: