Pisica albă, pisica neagră, pisica roşie

Austria nu mai prinde preşedinţia consiliului Europei până în 2019, dar cam ca în cazul nostru cu Petrom, Serbia încearcă să îşi asigure o poartă de îmbarcare cu tunel fără să ia autobuzul până la avion că şi aşa au primit bobârnace destulă vreme. Inclusiv la mondiale. Aşa că se negociază la sânge, vânzarea Telekom Srbija pentru un loc de avion UE.

Asta e diferenţa între o republică democratică şi populară şi un stat în Europa. Statul european prinde pân’ la urmă mersul treburilor şi în loc de trafic de petrol mai bine face trafic de minute şi smartphones. În republica populară în schimb operatorul cel mai de succes va fi cel mai probabil naţionalizat iar investiţiile pozitive în spaţiul arab sunt prin ocolire cele ruseşti. Tot ruseşti. Mare coincidenţă este şi faptul că la începutul anului în Alger când au avut loc mici demonstraţii, sediile companiilor de telefonie mobilă au fost puţin vandalizate (tot trebuia făcut curăţenie de Eid – sunt şase într-un an). Probabil se tipăreau bani falţi şi aveau maşini de scris. Şi nu îşi dau seama încă de efectul negativ al instalării antenelor la al-Deveselu.

Acesta este episodul acestei săptămâni al serialului dedicat consipiraţiilor mondiale din lumea telecom. Am combinat Austria şi Rusia în acelaşi articol amintind şi de voalatul gest de ameninţăre rusesc la adresa scutului radio de pe Olt. Ne întâlnim data viitoare la o noua emisiune Telezvon.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: