Libia

Adevărul e că nu se cunosc prea multe despre Libia şi nici nu auzi de foarte mulţi libieni. În afară de momentele revoluţiei nici noi nu am lucrat mult cu termenul. Într-un fel e justificat pentru că sunt doar vreo 6 milioane. Un fel de bulgari ai Magrebului. Tot ca bulgarii, sunt foarte luaţi la mişto, aveam să aflu, de vecinii tunisieni mai sprinteni şi inovativi, zic ei. E tipul relaţiei belgiano-franceze, româno-bulgare, româno-basarabene, japonezo-coreene (cred).

File:Flag of Libya.svgFlag of Lybia

Începem cu steagul. Pe al nostru l-a contestat Ciadul începând din 1990 :), e parte a flamurei budiste şi e cam gay, aşa, colorat cu de toate, frumos de altfel, deci nu prea avem motive de râs, dar al Libiei este complet verde. Scara 1:2. Clar, precis, verde.

De asemenea, îmi povestesc tunisienii, semnele de circulaţie din Libia sunt dinadins greşite pentru ca în caz de invazie atacatorul să fie debusolat.

Gadafi este, categoric, un jolly jocker preferat al zonei. Îi putem scrie numele cam cum dorim, se va dovedi că este corect. În contextul protestelor din toată lumea arabă doar în Libia nu s-a întamplat nimic. Părerea tunisienilor? Ăştia dorm.

După Tunisia şi Egipt se chinuie la rândul lor Algeria şi Yemenul să scape de dictatură. Pentru a nu rămâne, aşadar, în urmă în Libia va fi organizată o demonstraţie. Gadafi şi-a anunţat participarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: