Coca-hipsterul

În viaţa mea nu am citit atât de mult despre manele, şi nu am ascultat, dpdv ştiinţific, bineînţeles. Am citit articolul, am citit şi comentariile. Identificaţi autorul în poza de mai jos, oacheşul cu amuletă sau cheliosul cu ochi pungaţi (articolul e lung, documentat, are inclusiv despre Turcia).

https://i2.wp.com/www.criticatac.ro/wp-content/uploads/2011/01/P11306192-300x200.jpgCare oare?

Costi Rogozanul (gazda cu şapcă a criticatac) şi tot corul de stângişti (cât de penibil este să fii de stânga in România din spatele lui Victor Ponta?) primeşte o felie de Pulay din partea autorului, cum că coolii de stânga actuali sunt cam cei mai mari căcănari din peisajul art-media actual.

El zice că datorită autenticităţii şi, paradoxal, decenţei versului în manele acestea nu meritau să fie surghiunite de pe main stream, măi dragă, unde hip-hop-ul a rămas singurul cenzurat dar difuzat.

Ba mai mult, fiind o artă :) în mişcare, maneaua ar fi evoluat şi s-ar fi legat de hip-hop-ul românesc rezultând o confluenţă originală, demnă de făcut brand. Premizele erau, le găseşte şi le arată.

O altă idee, de data asta mişto e că vede cum Paraziţii au fost din ce în ce mai liberi până când nu le mai plac ciorile. Nici manelele. Ultima idee care mi-a plăcut e cum brand-ul de ţară potrivit nu este olimpicul sau calculatoristul din Canada ci căpşunarul de Europa.

Brandul românesc actual e din păcate hoţul. Deci nici măcar căpşunarul care pune osul să ia un A seiz. N-ar fi nici o problemă să cânte toată lumea manele, câtă vreme plăteşte impozit. Aud?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: