Fără bani n-ai ce să faci/Ne mutăm în Carpaţi

Bazinul carpatic este creuzetul în care s-a format poporul român după cum s-a exprimat şi şeful statului. Poate este momentul să ne întoarcem acolo, ca la orice vremuri de restrişte.

Ţara-i scufundată zice imnul crizei.

Really…

În orice caz, deplângeam resemnat absenţa oricărei forme de entartainment normal în condiţiile în care maleficii l-au făcut prizioner pe Hertz. Nivelul de distracţie şi bună dispoziţie e slăbuţ, doar cu seriale şi telenovele la Bloc. După 20 de ani filmările cu Vacanţa Mare în turneu prin teatrele din ţară, filmate cu VHS-ul, la începuturi, ar fi acum capodopere. Divertis, cu Pascu cântând Balada lui Shogun sunt buni de arhiva congresului „culturally, historically, or aesthetically significant”. Dar campania electorală trecută a arătat eficienţa maximă a sistemului de modulare şi demodulare a oricărei informaţii. Şi în felul ăsta s-a văzut că se poate. Cuvântul economie s-o fi auzit probabil de trei patru ori la televizor atunci, Badea a devenit încet încet erou naţional (sincer, nu e mai simpatic totuşi Oracolul Oreste?) şi singura formă de distracţie pare a fi când săracu’ Boc visează la un Masteranti.

Aşa că imnu ăsta pare a fi un fel de tiki-taka-maka care combină cu succes divertişi, antenişti şi ceva happy fish. Are ritm si montaj bun cu bugetari sau corporatişti care mănâncă din gunoaie, poliţişti care se scălămbăie şi nişte motociclişti amuzanţi. Singurul lucru care lipseşte sunt doi-trei biciclişti. Şi nu are manelişti. Sigur erau la coadă la plătit impozite.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: