Symbol of Kuwait

Făcut de sârbi (echipa de fotbal cu care ţinem noi la mondiale anul acesta, Israelul nu s-a calificat din păcate) simbolul Kuwaitului e alcătuit din trei ţepuşe care adăpostesc un restaurant şi rezervoare de apă (la ţepe în Kuwait). Alte zeci de turnuri de apă, de camere de hotel, de birouri predispuse la foc se construiesc din ce în ce mai înalte şi mai de sticlă. O evoluţie destul de constantă şi impresionantă în doar câteva generaţii (2, hai 3) datorată enormului consum de petrol din West şi atât.

Pasiunea atavică pentru apă a unei populaţii de deşert este îndreptăţită şi în Kuwait căci obişnuiau să meargă după apă până în India se pare folosind nişte bărci ce au devenit astfel alt simbol naţional. Apa s-a păstrat la mare preţ în continuare fiind mai scumpă decât benzina. Stilul de viaţă, consumismul, rotofeizarea deja evidentă la nativi este de influenţă americană sută la sută. În fapt, 1 dinar la vreo 3 dolari şi ceva ceea ce măreşte puterea de cumpărare foarte mult.
 

Autostrăzi, mall-uri, vile şi apartamente măricele, aer condiţionat peste tot, lipsă de grijă faţă de mediu, maşini enorme – în fapt toate tipurile de maşini mai puţin cele nemţeşti dovadă că Allah îţi dă dar nu îţi pune şi în traistă. Cumva însă, înlocuind bling-bling-ul obligatoriu care vine cu această situaţie sunt urme ale unei predispoziţii laisser-faire şi lipsa oricăror griji. Chiar un pic high. Fantazez la un Cadillac plin cu mexicani, lasând urme de fum în urma lui, nu numai de eşapament, cu Gazolina la maxim, cruising the Gulf Road.
În spiritul acestor idei sunt imaginile alăturate cu un Kuwait prăfuit dar cool, imagini de iarnă :)
Reclame

Un răspuns to “Symbol of Kuwait”

  1. radu ursoiu Says:

    Foarte frumos aicea, dar spune cinsitit, cat costa un Big Mac?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: